SVENSKA KOCKLANDSLAGET INLEDER ETT SAMARBETE MED MOBILITETSFÖRETAGET EUROPCAR, FÖR ATT TILLSAMMANS STÄRKA MÅLTIDSLANDET SVERIGE.

– Kocklandslaget och deras framgångar bidrar till att sprida svensk gastronomi och smakupplevelser över hela världen. Vi vill nu hjälpa till med det arbetet och ska i fortsättningen se till att Kocklandslaget tar sig fram på ett miljöeffektivt sätt säger Niclas Runberg, Europcars försäljnings- och marknadsdirektör i Sverige.

Samarbetet löper till att börja med under ett år och omfattar kocklandslagets deltagande vid Culinary Olympics 2020 i Tyskland.

– Vi är glada över att kunna hitta ett samarbete på mobilitetssidan där vi får möjlighet att transportera vår utrustning och våra medlemmar på ett miljöeffektivt sätt. Europcar erbjuder den bredden av mobilitet som vi behöver, bl a med den satsningen som de nu gör med kundanpassade transportbilar och ett brett program av kylbilar som vi behöver i vår verksamhet. Utöver detta kommer vi att ha tillgång till personbilar med ren eldrift och bilar med laddhybridteknik, för våra resor ut i Sverige där vi ska besöka råvaruproducenter, uppfödare med mera säger Fredrik Andersson, Team Manager för Svenska Kocklandslaget.

Kocklandslaget har redan nu påbörjat arbetet med sitt tävlingsbidrag till Culinary Olympics i Stuttgart och letar råvaror över hela landet.

Kort om Svenska Kocklandslaget:

Kocklandslaget består av 10 kockar och konditorer, samt tre elever, som tillsammans tävlar under svensk flagg. Laget leds av Fredrik Andersson, Team Manager och Team Captain Jimmi Eriksson. I november 2018 blev man världsmästare i Culinary World Cup. Nästa stora tävling är Culinary Olympics i Tyskland i februari 2020.

Kort om Europcar

Europcar är Europas ledande biluthyrningsföretag och finns representerat med drygt 200 000 bilar i 150 länder. I Sverige har Europcar 135 stationer och 5 500 bilar. Företaget är sedan 1997 kvalitetscertifierat enligt ISO 9001 och redan 1999 blev först i branschen att erhålla en miljöcertifiering enligt ISO 14001 av DNV (Det Norske Veritas).

Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett helägt dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.
För mer information, besök www.europcar.se

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Andersson

Team Manager – Svenska Kocklandslaget

+46 70 537 2199

fredrik.andersson@kocklandslaget.se

Niclas Runberg

Sales & Marketing Director – Europcar Sverige

+ 46 73 973 41 45

niclas.runberg@europcar.se