Svenska Kocklandslagen har gjort klart med ledarstaben

Svenska Kocklandslagen har gjort klart med ledarstaben inför Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics 2024

Jens Ericsson, General Manager för de Svenska Kocklandslagen kan idag stolt presentera tre stycken nya coacher för Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget. För Svenska Kocklandslaget kliver Marie Skogström in som coach och för Svenska Juniorkocklandslaget kommer Sebastian Pettersson och Anders Karlsson att vara coacher.

”Efter en gedigen urvalsprocess så har vi landat i dessa tre personer som ska driva den gastronomiska utvecklingen framåt. Jag är säker på att vi fyra tillsammans kommer kunna fortsätta utveckla Kocklandslagen i den riktningen vi haft senaste åren med idel framgångar och pallplaceringar i våra internationella tävlingar säger Jens Ericsson, General Manager.”

”Maria Pettersson ordförande i Svenska kockars förening fortsätter, jag känner en oerhörd stolthet och glädje att vi kan presentera dessa kompetenta coacher. Nu blickar vi framåt mot högt ställda mål tillsammans med lagens sponsorer. Att organisationen förstärks innebär att vi kan låta coacherna tydligt fokusera på matlagningen. Det vi gör i Kocklandslagen ska vara en förebild för hela branschen.”

Marie Skogström, har en lång och gedigen meritlista med meriter från bl.a. PM & Vänner i Växjö, flera stjärnkrogar i London och ett flertal semifinalplatser i Årets Kock. Hon vann även det svenska tv-programmet ”Dessertmästarna” 2013 samt fick ta emot Karin Franssons mentorspris 2015. I dag driver Marie tillsammans med sin man Mat & Vin Slottsparken i Malmö. Marie kommer att vara ansvarig coach för det Svenska Kocklandslaget.

”Jag är superpepp på ett nytt utmanande steg för mig personligen, och där vi tillsammans med sponsorerna, har ett gemensamt mål att fortsätta hålla Sverige i framkant båda på prispall men också ett jämställt lag med moderna värderingar 2.0. säger Marie Skogström”

Sebastian Pettersson, tidigare medlem i både Svenska Juniorkocklandslaget (2015-2016) och Svenska Kocklandslaget (2017- 2020) där han trots sin unga ålder har en lång meritlista av framgångar.  B la Guld i Culinary Olympics 2016 som junior samt världsmästare 2018. Sebastian kommer tillsammans med Anders att ansvara för Svenska Juniorkocklandslagets utveckling.

Anders Karlsson, tidigare medlem i Svenska Kocklandslaget (2017 – 2020) där han bl.a. blev världsmästare 2018. Han har lång erfarenhet av tävlingsmatlagning på hög nivå och kommer tillföra mycket kunskap och trygghet till den yngre generationen i Svenska juniorkocklandslaget.  

 ”Det känns fantastisk att få vägleda en grupp unga drivna kockar och konditorer genom den resan vi precis avslutat. Med transparens, trygghet och jämställdhet vill vi skapa vår lagkänsla. En familj, som de kan blicka tillbaks till och se som en rolig och utvecklande resa i livet. Säger Sebastian och Anders”

Rekryteringsprocessen för de båda lagen fortskrider och sista ansökningsdag har vi valt att flytta fram till 31/1 på grund av det rådande läget av Covid-19. Intervjuer kommer att starta omgående efter ansökningstidens slut och mer information kring hur man söker till lagen finns på www.kocklandslaget.se

För vidare information och intervjuförfrågningar vänligen kontakta:

Jens Ericsson

General Manager, Svenska Kocklandslaget

jens.ericsson@kocklandslaget.se

+46 (0)70 – 254 25 66