Jobbar som konditor i laget och är den i laget som håller koll på logistiken med listor och system för allt. Sebastian var också med under VM 2018 där laget tog guld. Sebastians uppgift under Culinary Olympics är att ta fram och göra chokladskulpturen som är en del av showfatet.
Konditor / Frilans – Stockholm
Officiell roll i laget: Konditor
Inofficiell roll i laget: Logistikchef, är grym på listor och system
Födelseår: 1995
Familj: Mamma, pappa, bror, systrar och flickvän
Yrkeserfarenhet: Lindeberg Bageri & Konditori, Operakällare, Ekstedt, Oaxen Krog
Tävlingsmeriter: Guld Culinary Olympics Jr 2016, Guld Global Pastry Chef Challenge Europa med Frida Bäcke 2017, Guld Culinary World Cup 2018
Lagar och äter helst: Glass – frukost, lunch, middag
Imponerar du på dina gäster med: Vackra presentationer
Styrka i köket: Ett bra fokus
Topp internationell krog: Amass
Topp-finkrog: Oaxen Krog
Topp-vardagskrog: Trattoria La Strega
Inspireras av: Det mesta i min vardag. Design, konst, arkitektur m.m.
Bästa matminne: När man käkade stulen rabarber från grannen och doppade i strösocker
Bästa tips i köket: Ha alltid en plan
Förebild/er: Fredrik Borgskog
Hobby: Umgås med vänner och familj
Det gör jag om 5 år: Bor utomlands och arbetar med global utbildning och marknadsföring inom konditori
Vilken kökspryl kan du inte leva utan: Våg
Nuvarande arbetsplats: Frilans, men stationerad i min egen foto/filmstudio
Detta kommer man äta/bjuda på om 5 år: Snabbare snabbmat
Matlagningsfilosofi: Allt på tallriken måste spela en roll i rätten
Tillagningsmetod du använder dig av mest av just nu: Temperering
Bästa comfort food: Mexikanskt
Om du inte skulle vara kock, skulle du jobba som: Arkitekt
3 snabba tips:
Vilka faktorer är viktigast när man väljer råvara? Smaken och det intressanta.
Vad har du för tips till alla som vill handla närproducerade råvaror? Att inte bara tänka att det gäller frukt och grönt. Försök handla hela matkassen mer närproducerad.
No waste tips? Släng inte bara – dofta, smaka först.
Om Culinary Olympics:
Vad kommer din huvuduppgift vara under Culinary Olympics?
Att ta fram och göra chokladskulpturen.
Vad tror du kommer vara den största skillnaden mellan att tävla i VM och Culinary Olympics?
För min egen del att jag har en helt ny tävlingsuppgift jag inte sysslat med innan.
Vilket tävlingsmoment ser du mest fram emot?
Jag ser självklart mest fram emot Chefs Table där skulpturen ska presenteras. Ska bli väldigt intressant att se hur hela den grenen, som är ny, kommer gå till.
Hur laddar du upp inför tävling?
Ser till att må bra och vara i bra form innan tävling. Brukar försöka hålla kosten väldigt normal och inte äta något som kan störa.
Vilket kommer vara det mest kritiska momentet under Culinary Olympics?
Lastbilsresan med chokladskulpturen.