HENRIC HERBERTSSON

Rekryterades till laget straxt innan VM 2018 och var med och tog laget mot guld. Henric jobbar som kock och kommer att arbeta med förrätten under Varmköket samt under Chefs Table. Henric är en smaksäker citatmaskin och när han inte tränar med laget lagar och äter han helst matjessill eller någonting i tortillabröd.

Kock / SK Mat & Människor – Göteborg

Officiell roll i laget: Förrätt Chefs Table

Inofficiell roll i laget: Citatmaskinen

Födelseår: 1991

Familj: Mamma, pappa, två systrar och en bror

Yrkeserfarenhet: Skäret krog, Thörnströms kök

Tävlingsmeriter: Årets unga kock 2017, VM-guld med Kocklandslaget 2018, Nordisk mästare 2019

Lagar och äter helst: Matjessill

Styrka i köket: Smaksäker

Topp internationell krog: Nomad, New York

Topp-finkrog: Matbaren, Mathias Dahlgren

Topp-vardagskrog: Lilla Ego

Inspireras av: Drivna människor

Bästa matminne: Svårt att välja ett favoritminne, men en servering med anklever och avokado på Meadowwood

Bästa tips i köket: Våga smaka upp saker

Förebild/er: Mathias Dahlgren

Hobby: Resa, äta och träna

Det gör jag om 5 år: Driver krog

Vilken kökspryl kan du inte leva utan: Termometer

Nuvarande arbetsplats: SK Mat och Människor

Detta kommer man äta/bjuda på om 5 år: Mycket vegetariskt och närproducerat

Matlagningsfilosofi: ” It’s all about the flavours “

Tillagningsmetod du använder dig av mest av just nu: Grilla och fermentera

Bästa comfort food: Allt i tortillabröd

Om du inte skulle vara kock, skulle du jobba som: Jurist

3 snabba tips:

Vilka faktorer är viktigast när man väljer råvara?
Kvalitet och hållbarhet

Vad har du för tips till alla som vill handla närproducerade råvaror?
Gå till lokala grönsakshandlare

No waste tips?
Koka mer grönsaksbuljonger på rester från preppen

Om Culinary Olympics:

Vad kommer din huvuduppgift vara under Culinary Olympics?
Chefs Table

Vad tror du kommer vara den största skillnaden mellan att tävla i VM och Culinary Olympics?
Allt ska vara ätbart

Vilket tävlingsmoment ser du mest fram emot?
Chefs Table, en ny tävlingsuppgift för mig med möjlighet att visa vår bredd av kompetens och hantverk som vi har inom laget.

Hur laddar du upp inför tävling?
Löptränar, tränar i köket och äter mycket kvarg

Vilket kommer vara det mest kritiska momentet under Culinary Olympics?
Det nya momentet Chefs Table, kommer vara svårt då vi inte har något att jämföra med från tidigare år.