DANIEL HAYNES

Har varit en del av laget sedan 2017 och har bland annat varit med och tagit laget till VM-guld 2018. Daniel jobbar som kock och kommer under Culinary Olympics att jobba med varmrätten i varmköket och med tapas i Chefs Table. Det han ser fram emot mest under Culinary Olympics är att ta emot guldmedaljen.

Kock / Djuret – Stockholm

Officiell roll i laget: Kock

Inofficiell roll i laget: Lagets Discjockey

Födelseår: 1991

Familj: Världen bästa sambo

Yrkeserfarenhet: Esperanto

Tävlingsmeriter: VM-guld 2018

Lagar och äter helst: Helst olika från dag till dag

Imponerar du på dina gäster med: Nylagad och väluppsmakad mat

Styrka i köket: Gör allt jag kan för att uppnå målen som är satta

Topp internationell krog: Noma

Topp-finkrog: Fäviken

Topp-vardagskrog: Lilla ego eller Rolfs kök

Inspireras av: Allt & alla

Bästa matminne: Väldigt svårt att besvara vad som är det det absolut bästa matminnet. Men jag uppskattar att smaka på saker som jag tidigare inte har upplevt, saker som får en att tänka till. Som första gången jag åt ostron eller fick smaka på nyriven tryffel. Sådana minnen är ju svårslagna.

Bästa tips i köket: Jobba rent och strukturerat

Förebild/er: Sayan Isaksson

Hobby: Hobby?

Det gör jag om 5 år: Driver krog i Stockholm

Vilken kökspryl kan du inte leva utan: Pennan, man gillar ju att stryka punkter på listan

Nuvarande arbetsplats: Djuret, Leijontornet Gamla Stan

Detta kommer man äta/bjuda på om 5 år: God mat

Matlagningsfilosofi: Laga god mat från hjärtat

Tillagningsmetod du använder dig av mest av just nu: Grillat i alla olika former är nog fortfarande en favorit

Bästa comfort food: Ramen, utan tvekan

Om du inte skulle vara kock, skulle du jobba som: Förmodligen raketforskare

3 snabba tips:

Vilka faktorer är viktigast när man väljer råvara?

Kvalite, ursprung och hållbart

Vad har du för tips till konsumenter som vill handla närproducerade råvaror?

Börja med att kolla ursprunget, sen köp råvaran. Det borde inte vara svårare än så.

No waste tips?

Börja med att inte överkonsumera. Sen våga utmana dig själv, tänk utanför boxen!

Om Culinary Olympics:

Vad kommer din huvuduppgift vara under Culinary Olympics?

Att laga den godaste maten i världen.

Vad tror du kommer vara den största skillnaden mellan att tävla i VM och Culinary Olympics?

Vi står inför en helt ny tävligsuppgift i Culinary Olympics, Chefs Table.

Vilket tävlingsmoment ser du mest fram emot?

Att ta emot guldmedaljen!

Hur laddar du upp inför tävling?

Med långa promenader på stranden.

Vilket kommer vara det mest kritiska momentet under Culinary Olympics?

Allt är ju egentligen kritiskt, men man brukar säga att det är skarpt läge från och med att första tallriken har gått ut, till den absolut sista!