Commis

HANNA CLAESSON

Officiell roll i laget: Commis

Födelseår: 1999

Familj: Mamma Maria, Pappa Joakim, storasyster Theres, lillebror Patrik och hunden Diesel

Yrkeserfarenhet: Jobbar på Görvälns Slott.

Tävlingsmeriter: Unga Ekokockar 2017

Lagar och äter helst: Lasagne

Styrka i köket: Ambitiös och motiverad

Inspireras av: Drivande människor som är motiverade

Förebild/er: Har många jag ser upp till men min syster är den bästa

Hobby: Umgås med familj och vänner

Vilken kökspryl kan du inte leva utan: En våg

Nuvarande arbetsplats: Görvälns slott i järfälla

Om du inte skulle vara kock, skulle du jobba som: Polis

No waste tips?

Se till att man har en plan på vad man ska använda råvarorna till

Vad kommer din huvuduppgift vara under Culinary Olympics?
Hjälpa och stötta laget

Vilket tävlingsmoment ser du mest fram emot?
Chefs Table

MATILDA EWALDH

Officiell roll i laget: Elev

Inofficiell roll i laget: Lagets fixare

Födelseår: 1997

Familj: Storebror Pontus, storasyster Carolina och storasyster Marika

Yrkeserfarenhet: Jobbat inom restaurang i ungefär 6 år

Lagar och äter helst: Jag lagar och äter gärna husmanskost men också mycket pastarätter

Styrka i köket: Hjälpsam

Inspireras av: Unga människor som har tydliga mål

Bästa matminne: När jag var liten och mormor gjorde världens godaste pannkakor

Bästa tips i köket: Var noggrann, resultatet blir mycket roligare då

Hobby: Matlagning

Det gör jag om 5 år: Driver ett eget ställe med fokus på närproducerat och lokala råvaror

Vilken kökspryl kan du inte leva utan: Slickepott

Nuvarande arbetsplats: Skärets krog, Smögen

Detta kommer man äta/bjuda på om 5 år: Ännu mer svenska råvaror och svenska rätter

Tillagningsmetod du använder dig av mest av just nu: Sotning och confiterat

Om du inte skulle vara kock, skulle du jobba som: Jag har alltid velat bli kock och inte funderat på något annat yrke

MATILDA PYLKKÖ

Officiell roll i laget: Commis

Födelseår: 2000

Familj: Mamma, pappa och lillasyster

Yrkeserfarenhet: Tegelbacken

Tävlingsmeriter: Har inte tävlat

Lagar och äter helst: God mat i gott sällskap!

Styrka i köket: Lugn och gör alltid mitt bästa

Inspireras av: Drivna människor!

Bästa matminne: Mormors nästan friterade pannkakor en tidig sommarmorgon

Bästa tips i köket: Vara nyfiken och noggrann

Förebild/er: Många inom branschen och min familj och vänner

Hobby: Matlagning, umgås med människor jag tycker om

Det gör jag om 5 år: Jobbar som kock!

Vilken kökspryl kan du inte leva utan: Skalkniv

Nuvarande arbetsplats: Djuret

Detta kommer man äta/bjuda på om 5 år: Ännu mer god, innovativ mat med fokus på grönt!

Matlagningsfilosofi: Laga gott på det man har

Tillagningsmetod du använder dig av mest av just nu: Har bakat mycket på senaste, så grädda i ugn!

Bästa comfort food: En macka med massor av goda pålägg

Om du inte skulle vara kock, skulle du jobba som: Har alltid velat jobba inom äldrevården eller som florist!